Doğru diyorsun, saygı önemli… Ama saygı, sürekli hatırlatılarak değil, karşılıklı hissedilerek olur.
“Seni var edenler” kısmında da açıkça egon belli olmuş; herkes kendi yolunu kendi çiziyor sonuçta. Katkı ayrı şey, sahiplenmek ayrı şey.
Cesaretle cahilliği karıştırmamak gerektiği gibi, nasihatle üstten bakmayı da karıştırmamak lazım. İnce bir çizgi var orada.
Yine de merak etmeyiniz, kimseye sevgimi zorla dayatmıyorum ama saygıyı da hak edene göre veriyorum.
Sizleri kastetmediğim bir yoruma kendinizi dahil etmeden önce benimle iletişime geçin ben görüşümü ve düşüncemi her zaman kem küm etmeden söyerim.![]()
Şöyle söyleyelim de konuyu bitirelim bence. Seni var eden ya da kendini kanıtlamada katkısı büyük olan arkadaşlarına karşı ( bahsettiğim ben değilim) kullandığın kelimelere, ayrıca da abilerine karşı kullandığın kelimelere dikkat etmekte fayda var. Cesaret ile cahilliği, özgüven ile de egoistliği karıştırmayalım. Aslında ben seni aramıza almayı bir tık erteleyip Raven ve arkadaşlarının gönlünü yapıp seni alacaktım ama Ogün kardeşimiz tercihini senden yana yaptı ve Raven ve arkadaşları ile yolları ayırdık. İyi çocuksun hoş çocuksun ama saygıyı kaybetmemelisin. Kimseyi sevmek zorunda değilsin fakat saygı önemli