30- Çok ufak bir detay da olsa düzeltilmesi daha hoş olur diye dusunuyorum. Sunucu da kagıt- metin tası nesneleri var. Farklı çarlardan elde edildıgınde ve depodan tek bir çara alındıgında bu nesneler istiflenmıyor. İstif anlamında bir sorun var. Aynı mantık kotu ruh ve munzevide de mevcut. Bu durumların fixlenmesi gayet güzel olur.
PhD Candidate tarafından yazılan gönderiler
-
-
39- 99 sunucusunda fark ettiğim bazı detaylar var. Hani olsa farkı ne olur diye sorabilirsiniz; lakin olmasının zararı olacagını dusunmuyorum; aksine bu çeşitlilik ile baglantılı olarak farklı drop mekanızması söz konusu olabilir. Efes sunucusunda kızıl ormanda 85 level Metin- Tu- Young metni yok. Eklenmesi ve 90 lık metinlerde olmayan farklı dropların olması ve ormanın farklı yerlerinde 85 level metin yogunlugu dusunulebılır. Mevcut durumda kızıl ormanda bulunan bütün metinler 90 level metni olarak tasarlanmış ve official tarzda olması daha güzel olur diye dusunuyorum. Bir diger husus ise 25 level siyah metin normal sartlarda her bayragın 2. koyunde de olur; fakat 99 sunucusunda sadece sarı 2. bayrakta mevcut. Bunları stabil hale getirmek daha hoş olur. Bu konu ile alakalı son bahsedecegım durum ise bayrakların 2. koylerındeki metin yogunluklarında biraz farklılık var sanki. Bazı bayraklarda biraz daha fazla metin var sanki diye dusundum ama yanılıyor da olabılırım. Sadece belirtmek istedim.
40- 90 level taslarından statü sıfırlama kagıdı cıkıyor. Ben bunun olmaması taraftarıyım. Netice de genel analamda ihtiyaç duyulan bir nesne degıl ( hırsız eldiveni gibi). Karakterinizde statü anlamında bir dengesızlık varsa bir kere düzeltirsiniz ve oyununuza devam edersiniz. Bunun olması gereken yeri şuan da oldugu gibi satıcıdır. Metinlden kaldırılması daha iyi olur diye dusunuyorum.
41- Farklı zamanlarda da degındıgım konuyu tekrardan burada yazmak isterim. Sunucularda istif adetinde max oran 2000 olmus durumda. Buna baglı npclerdeki adeti güncellemek güzel olur diye dusunuyorum. Misal satıcıdakı potlar, boş şise veya silahçıdaki ok adetleri ya da balıkçıda var olan yemlerin adetleri. Bunlara genel anlamında bir revize yapmak güzel olur bana kalırsa. Buna ek olarak satıcıda bulunan 10 adet havucun bir faydasının oyunda oldugunu pek bılmıyorum. Drop olarak düşsün sorun yok, fakat atı zırhlı olupta ölen birine bu zamana kadar hiç denk gelmedim(atı beslemedıgınde) . Kısacası markette olmasının bir mantıgı yok diye dusunuyorum. Bunun yerine zırh ve silahlardaki son tası cıkaran "Düzeltme Kagıdı" nı satıcıda görmek gayet güzel olur.
42- Normalde eski yapıda sunucularda atların ölmesi gibi bir durum var ve bu sorunun çözümü olarak da seviyesine baglı olarak maymun zindanlarındaki bosslardan elde edilen bitkiler kullanılır. Bu düzenin tekrardan gelmesi güzel olur diye dusunuyorum. Sunucu da atın ölmesi gibi bir durum yok. Bu durumu eski standartına çekilip bu anlamda ilgili nesnenin işlevsellıgı tekrar oyuna entegre edilebilir. Maymun zindanları zaten at madalyonu kasmanın dısında cok da cazibesi olan maplar degıl. Bunu gerek boss anlamında gerek de haritayı daha işlevsel hale getiren düzenlemeler ile daha kullanıslı hale getırılebılır. Burda sunu da ekleyım 120 sunucusunda yoharanın bazı bölgelerinde pasif skıllerın kıtapları dusmekte. Aynı mantıgı çok fazla gitmek için neden olmayan haritalara da getirilebilir ve neticede bir anlamı ve oyun içi ticarete katkısı olur.
43- İstiflenmesinin faydalı olacagını dusundugum itemlerden çoğu kez bahsettim. Bu başlık altında birçok yerde ekleme yaptım. Fark ettikçe de ekledıgımı görmektesiniz. Eski kıs sandıgından yukarıdan bahsettıım. Benzer mantıktan yola çıkarak, yavrucuk kutusunu da bu baslık altına eklemek istedim.
44- Sunucuda demirci de item yukseltmenın çok da bir nedeni olmadıgı aşikar. Ben burada bunu işlevsel hale getirecek bir öneri ile sizlere yazmak istedim. 26. maddede bu durumun alternatifi olabilecek bazı argümanlar sunmustum. Bu maddede biraz daha farklı bir öneriyi kaleme almak istedim. Lonca demircilerinde item yükseltirken + basma malzemesının istenmemesi durumu söz konusu olabılır. Zaten lonca demırcılerı genel anlamda item yukseltirken verdıgı fazladan basma oranı ile tercih edılır. Bunun yanında böyle bir uygulama getirmek oyunda bu tür npclerin kurulmasına tesvik eder. Buna ek olarak kule çıkarken karsımıza çıkan demirciyi de işlevsel hale getirmek anlamında 2 adet belirli bir seviyedekı aynı itemi yukseltme basarılı oldugu takdırde 1 adet olarak +8 +9 a yukseltme ımkanı olabılır. Bunun baslangıcta hangı düzeyde olacagı ve basarılı olması durumunda ise hangı seviyede olacagı sizin insiyatifinizde olan bir durumdur.
45- Lonca arazilerini daha da kullanıslı hale getirmek anlamında şunu da eklemek isterim: Bilezık, küpe, kolye gibi itemlere slot açılarak cevher ekleme durumu var. Arazi kurulurken eklenen işleyicilere 4. slotu açma imkanı sunan adına rastgele soyluyorum "elmas+" gibi bir nesne craftlama özellıgı eklenebılır. Bu itemi üretirken de farklı işlenmiş cevherlerın kombinasyonu olacak sekılde işlenmıs cevherler istenilebilir. Degerli bir nesne olacagı için ve eski yapıdakı sunucularda karakterın ön plana cıkması ufak detaylarda saklı oldugundan bu durum çogu anlamda oyuna yenı amaç saglar.
46- Görev kitapları ile alakalı çogu kez sizlere telkinde bulundum ve oyunda olmasının elzem oldugunu bircok kez sizlere yazdım. Benzer mantıkta "seviye görevlerini" oyuna eklemenin güzel olacagını dusunuyorum.
-
33- 99 sunucusuna 30dk. exp yüzükleri eklenebilir. Bunların dropları belirli bosslardan direk alınarak ya da boss sandıklarından çıkarılarak ya da görev kitaplarının aktif olması ile birlikte ödül olarak verilebilir.
34- Efes sunucusunda örümcek zindanı 2. kat için "geçit bileti" aktif edilebilir. Bunların dropları 33. md. yer verdıgım ödül mantıgında oyuna entegre edilebilir. Ben şahsen ışınlayıcı yüzügünden dogrudan 2. kata ısınlanmanın kalkması taraftarıyım. Netice eski yapıda sunucuda oynayan arkadaşlar pek tabi iyi bilir ki örümcek zindanı 2. kata çıkarken ilgili nesne istenir. Burada oyunda elde etme- oyun içinde satıs vs derken oyun içerisinde bir piyasası olur bu da birçok anlamda oyunda olması beklenir.
35- Bazı konularda oyunun içindeki tatlı zorluklara atıfta bulunurum. Zorluk iyidir; fakat tadında oldugu sürece. Şimdiki bahsedecegım durum ise zorluktan vs ziyade gereksiz bir ugras olarak gördüğüm bir mesele. Sunucuda biyolog görevleri olan "Zelkova Dalı" ve "Tugyis Tabelası" sürekli olarak istiflenen tarzda drobu yok. İlgili nesnelere 1 kez dusurdugunuzde 2. ye drop alınabilmesi için ya depoya koymanız gerek ya da farklı bir çara aktarmak gerekir. Aynı durum Kırmızı hayalet dalında yok. Liderin notlarını tam anımsayamasam da bahse konu olan bu itemlerin drop neticesinde istif mantıgı hayalet dalı mantıgına donusturulebılır. Bu bir yerde kolaylık saglar ve kendimce gereksiz ugras olarak gordugum durumları ortadan kaldırır.
36- 99lw bosslarını daha öncesinde birkaç kez bahsetmıstım. Benim burada fark ettiğim bir durum var. 99lw seviyesinde olan kırmızı ejderha bossunda bir takım düzenlemeler şart olsa gerek. Nedeni ise şu: Misal barones bossunu kesmek kırmızı ejderi kesmeye göre oldukça zor bir boss. Baronesin kullandıgı skıllerin gücü kırmzıı ejdere göre ciddi oranda fazla. Sizler 90 seviye aralıgında 3 çarlar kırmızı ejderi rahat bir sekılde kesebılırsınız. Netice de kullandıgı skıller oyuncuyu zorlar nitelikte degıl. En kötü kahve hazırlamak için çarları otomatık modda bıraksanız bile dondugunuz de kuvvetle muhtemel kesilmıs olur. Nedeni ise skil anlamında çok pasif. Aynı durumu barones için kesinlikle yapamazsınız. Burdaki bir diger çelişkili gordugum durum ise zor olan baronesin drobu kolay olan kırmızı ejdere göre daha kötü. Burada oyunun üst düzey bosslarını oyunun olagan akısına göre revize etmek. Ben hiç kesılmesın kesınlıkle demıyorum. Bu da olagandısı olur. Lakin gerek seviyelerinin yansıttıgı zorlugu hem de buna baglı dropları ile revize edilmesi gerektıgını dusunuyorum.
37- Sunucuda var olan kuledeki lucifer bosu ile alakalı farklı bir durum var. Normalde olagan level aralıgında bir boss kestıgınızde size asgari bir sandık verir. Bu durum neredeyse tüm bosslar için bu sekılde degıl. Dropları konusunda ciddi bir sıkıntı var. Buna bir kere müdehale şart. Benim burada söylemek istedigim şey ise luciferden 2 adet sandık atıyor. Normal bosslarda her seferinde 1 tane dahi sandık almak mümkün degılken bu durum lucifer sandgı ıcın her durumda 2 adet. Lucifer sandıgı oldschool sunucularda degerlidir. Bunun fazla olması oyunda sıkıntı olusturur dusuncesındeyım.
38- Bu maddeyi yazıp yazmama konusunda açıkcası biraz tereddüt ettim. Yapılabilirligi ne durumda dogrusu bilmıyorum; fakat gene de paylasmak istedim. Eski yapıda sunucuları oynamak isteyen oyuncular genelde sunucunun grafikleri, tasarımı vs üzerinden bir yaklasım yapar. Sunucudaki örümcek zindanı, şeytan kulesi doyum gibi haritaların görünümü eski yapıya çekilirse harika olur. Buna ek olarak yazı formatını da aynı sekılde eski formata almak çok hoş olur. Bunun fizibilitesi ile alakalı bir malumatım olmadıgı için yazımın basında da kararsız kaldıgımı ifade ettim; fakat yine de sizlere paylasmak istedim.
-
Maşallah kardeşim emeğine sağlık

Hocam çok teşekkür ederim, sağolun.
-
29- Her iki sunucuda da binek var. Bineklerin gızlendıgı bir durumda sürükleyerek karsı tarafa item verdıgınızde vermek istedıgınız item gizlenmıs olan bınegın uzerıne geldıgınde ılgılı ıtemı ticarete tıklayıp vermenız bile mumkun olmuyor. Bu durumun 120 sunucusunda kısa çözümü levelli peti cagırıp geri gondermekle mumkun; fakat aynı durum 99 sunucusunda mumkun degıl. Boyle bir durumda yapılacak olan ya karakter atarsınız ( veya cıkıs yaparak tekrardan oyuna girersiniz) ya da ısınlanma yuzugunu kullanırsınız. Bunun kalıcı bir çözümü varmı dogrusu emın degılım; fakat varsa çözmek son derece güzel olur.
-
32- 12.md birkaç ekleme daha yapmak isterim. İstiflense güzel olur diye adlandırabilecegımız tüm itemleri bir anda görmek çok kolay olan bir durum ne yazikki degıl. Oyunda her seyin istiflenmesini dusunmek de çok akılcı degıl. Benım burada bu zamana kadar yazdıklarımda misal veriyorum 2 tane +1 muharebe kılıcının istifi gibi irrasyonel bir durumun olmadıgı, oyunda benzer emsallerinin oldugudur. 12. maddeye ek olarak:
*Altın define sandıgı + lı + sız
*Gumus define sandıgı +lı +sız
* Yukarıdaki sandıkları açan gumus/altın anahtarlar
*Slotlardan çıkan ruh tası kagıdı ( satıcıda da bulunan)
Gereksiz envanter işgalinin önüne geçmek adına cok güzel olur diye dusunuyorum. Söylemesinın yapması kadar kolay olmadıgının farkındayım; lakin sunucunun düzeni açısından güzel olur diye dusunuyorum. Oyunun yapısına zarar vermeyen itemleri fark ettıkce ekleme yaparız.
(Not: Boss sandıkları ve yukarıda geçen sandıkların bazılarında gorsel anlamda bug vardı. Tekrardan hatırlatmak isterim.)
-
29- Daha önceden birçok kez dile getirdiğim bir konuyu tekrar hatırlatmak ve bu konu üzerinden bir öneri vermek isterim. Bilindıgı uzere efes sunucusunda seviye efsun sandıklarından çıkan efsun adeti erebora göre hem daha az hem de elde edilmesi görece daha zor. Kral sarayı gibi bir zindanı basarılı bir sekılde bitirdikten sonra açılmamıs 1880 adet seviye 6 efsun sandıgı elde etme imkanı efes sunucunda yok (x2 eventi yokken). 120 sunucusunda olmasın diye bir şey kesınlıkle soylemıyorum. Demek istedıgım efsunun hem elde etme ımkanı ve adet üzerinden bir zorlugu var. Oldschool yapısında bu olabilir; lakin benim burada motivasyon kırıcı olarak gordügum husus elde edilen efsunlardan çogu zaman kayda deger efsun gelmemesi. Erebor sunucusunda yaklasık 1 ay da ful oranlı kırıksız bir item getırdıgımı hatırlarım. Bu durumu efeste yapmak çok mümkün değil. Neticede o kadar efsunu bir arada bulmak çok kolay degıl. Burada efsun oranları üzerinden bir düzenleme yapılması gerektıgını tekrar yazmak ıstıyorum. Efsun bot mantıgı erebor gibi. Burada bir ayrışma olsa daha iyi diye dusunuyorum. Buraya kadar yazdıklarımı zaten önceki maddelerde de ifade ettim. Farklı olan bakış açısı da şu: Farklı seviye efsun sandıkları için farklı adette bir craftlama mantıgı gelebilir ve "ortalama beceri" üzerinden belirli oranda ortalama ya da beceri getirme imkanı oyuncuya sunulabilir. Ne demek istedıgımı bir örnekle daha açık hale getirmek istiyorum. Misal veriyorum 1000 adet 6. seviye sandıgı vererek 1 adet +50 ortalama getirme ya da +20 beceri getırme nesnesi craftlama mantıgında dusunulebilir. Burada metin tası kırmanın dolayısıyla efsun nesnesinin degerını arttırma anlamında ve oyuncuyu demoralize etmeyen bir uygulama söz konusu. Şansını denemek isteyen hiç bu sekılde bir uygulamaya gitmeden dogrudan efsun açarak ortalama ya da beceri aratsın; fakat risk almak istemeyen ve verdıgı emegı şans faktorune baglamak istemeyn kısı içinde bu yol açık tutulabilir. Burada farkı seviye efsun sandıgının kaçar adet olacagı ve sabit hangi ortalama ya da beceri olacagı sizin insiyatifinizde olan bir durumdur.
30- 120 sunucusunda Beceri kitabı takaslama durumu var. Bunu Efese de getirmek mantıklı olur diye dusunuyorum. Kullanılmayan beceri kitaplarının işlev görme durumu söz konusu olur ve atıl durması da ortadan kalkar. İstenilen 1 beceri kitabına karsılık kac tane farklı beceri kitabının verilecegı optimal bir oran üzerinden yapılabılır.
31- Efes sunucusu 3 farklı sunucunun toplamı bir sunucu. Alestanın yapısı sonradan gelen efes ve yakamozdan bazı noktalarda ciddi ayrısmaktadır. Bunu hatalar baslıgındaki master yapma durumu belkide verilebilecek en güzel orneklerden bir tanesi. Benim degınmek istedıgım mevzu ise, sunucudaki boss drop oranları. Dokuz kuyruk olsun sarı kaplan olsun bunları kestıgınız de normal sartlarda asgari bir ılgılı bossun sandıgını almanız gerekir; lakin bu durum ne yazikki böyle degıl. Cogu zaman level aralıgınız uygun olsa dahi sandık dahi vermedıgı oluyor. Benim buradaki önerimin bir kısmı bossları sadece evrim kasmak ile tanımlı olmasın. Buna ek olarak kızıl ormanda sonda bulunan "hayalet agacı lordu" ise neredeyse hiçbir işlevi yok (evrim kasmanın dısında). Bunları oyuna kazandıracak uygulama güzel olur. Burada sizlere ne zaman kesersek keselim içinden 100 ep kuponu alalım diye bir öneride kesınlıkle bulunmuyorum; fakat tamamende boş atmasın. Oyundaki bossların adeti zaten 120 sunucusuna göre oldukca kısıtlı. Bu kısıt çerçevesinde güzel bir düzen saglamak. Ayrıca ormanın muhtelif yer(ler)i ne gene ormanda çıkan fakat suan oyunda olmayan "Dev hayalet Ağaç" bossu da eklenip hatrı sayılır bir drop ile oyuncuyu belirli baslı bossların dısına çıkması saglanabilir. Daha önceden de ifade ettim. Eski yapıda sunucularda boss arayan oyuncuları cogunlukla goruruz. Oyundaki bossların yerleri sabit olması çok da istenilen bir durum degıl diye dusunuyorum. Buna ek olarak hatalar kısmında yer verdıgım bazı bossların pelerine karsı duyarsızlıgı ve buna baglı cıkan muhtemel sorunları da ayrıca ifade etmek isterim.
-
28- Sunucuda 99lw bossları olan barones ve kırmızı ejderhada bazı sorunlar mevcut. İlgili bossları kesmek istedıgınızde ve grupla bu surec yürütüldügünde grup üyelerinin bazı(ları) bazı durumlarda oyundan atılıyor. Dahası oyuncu(lar) oyuna girmek ıstedıgınde sunucuya baglanırken hata alyor hatta ve hatta karakter secımı ekranına gelse bile karakter secımınde takılı kalıyor. Bu durumun normal hale gelmesi birkac dakıka bekledıkten sonra ancak mümkün oluyor ya da clienti yenileyerek düzelmektedir. Ne kadar can sıkıcı oldugunu bir oyuncu gözüyle görmek mümkündür. İncelenmesinin oldukça önemli oldugunu dusunuyorum.
-
25- Efes sunucusunda Yaşam Taşı deaktif olmuş durumda. Öncesinde aktif olan taş şuan kullanılmamaktadır. Sunucuda belirli bosslar misal sürgündeki ejder gibi vs. yaşam taşı olmadan kesmek mümkün değildir. Bir ara 120 sunucusunda yaşam taşıyla alakalı özelleştirme durumu vardı. O dönemlerde gelen güncelleme ile efesteki yaşam taşı kullanım dışıdır. Düzeltilmesi gerekmektedir. ( Aynı konunun md 4'te dile getirdigim sürgündeki ejderdeki skill durumunun tekrardan gözden geçirilmesini hatırlatmak isterim.)
26- Kritikçi şamanların ejderha kükremesi skilinde slotlara vurarken bir hata var. Skil slotlara etki etmiyor. Yan çarımdan fark ettiğim bu durumu da belirtmek isterim. Mesafeden bagımsız olarak işlev görmüyor. Farklı skil seviyelerinde test edilmesi güzel olur.
27- Bu konuyu bu alana yazıp yazmama konusunda tereddüt yaşasam da buraya yazılması daha uygun olur diye düşünüyorum. 120 sunucusunda karakterlere ait efsunlarını görmek adına farklı bir düzen gelmıs ve güzel de olmuş. Buradaki durum 99 sunucusunda olmayan fakat erebor sunucusunda olan birçok bilgi var. Bunları Efese göre uyarlamak daha güzel olur ( jotun nemere efsunları vs). Bunun dışında sunucudaki 120 sunucusunda olan 99 sunucusuda olmayan bazı npc ler kaldıralabilir. Misal veriyorum simyacı gibi. Buna ek olarak kule çıkan birisinin son kattaki bossu kestiginde Arwen npc si ile alakalı bildirim vs alması da efese göre düzeltilebilir.
-
bilader xs s m l xl xll diye bedenler büyür sende olmayan zeka ile benim zekamı eleştirme tesüf ederim bilmeden yazmayalım
çekmissin sanki yazmışım başlıkta m s den büyüktür.Gerçekten okudugunu anladıgına emınmısın? Daha detaylı yazayım sana, vs de sopa yedıgın kısının adı ile bahsı geçen beden ölçusu Medium aynı ifade mı? Ayrıca ben de "tesüf" ederim :). Yok gerçekten boş duvara laf anlatsam yankı yoluyla bir cevap alırım; fakat sen de bunları görmek gerçekten çok zor. Neyse nefes tüketmeye değmez

Vs'ye çağırdı seni kabul edıyormusun? Boş boş konusup cevapsız bırakma teklıfı istersen. Daha da bir sey yazmayım. Konustugum kısinin durumu malum...
-
Yalnız yazmayım dedim ama yazılmayacak gibi de degıl
İngilizce de beden ölçüleri: Small ,Med"I"um, Large şeklinde gider.... Yukarıda yazdıgım "aldıgın darbeler" ifadesi suan kı durumu ciddi ıspatlar şekilde
He bu arada son birkac gundur yedıgın sopalar IQ seviyenı cıddı derecede dusurmus benden soylemesı: :)) -
EE ? yani ne oldu şimdi? 3k damage atmıssın. Adam zekalı ıtemlerle skıl açarken kesmıssın. Ne bu şimdi? sen burada bir başarımı görüyorsun? Son birkac günde aldıgın darbeler neticesinde akli melekelerini yitirmıssın farkındamısın? Nasıl biri oldugunu cümle alem biliyor. Bir üst videoyu tekrardan izlemeni tavsiye ederim. Kendi bayragındakı adam dahi sana serbest alıp dalıyor. Konuşucalacak çok da bir sey yok aslında da. Benim burada gördugum bu zamana kadar içinde biriktirdıklerını boyle bir video ile sözde bir " basarı" ıle mıllete aksettirmek. Karakter gelısımı sadece oyunda sahıp oldugun karakterı guclendırmekle ne yazıkkı olmuyor ( onu da ne kadar yaptıgın ortada). Daha da fazla bir sey yazmak istemıyorum. Senin gibi birini ciddiye alıp cevap vermek te ayrı bir utanç benım için.
-
26- Eski yapıda sunucularda genellikle madencilik farklı maplardan var olan damarlar ve bunlar neticesi ile elde edilen nesneleri lonca arazilerinde var olan işleyiciler tarafından işleyip kullanma durumu var. Bunu çogu oyuncu bilir. Benim buradaki önerim Efes sunucusunda her krallıgın 1. koyunun deposunun yanında bulunan damarları kaldırma yonundedır. Burda 2 farklı durum var. Birincisi: Hazır yerleri belli, ikincisi ise: Direk hazır ıslenmıs seklınde cıkıyor olması. Burda bu durumu, eski formatına taşımak çok daha güzel olur. Neticede eski yapıda bir sunucuda oyuncu farklı maplardan damar bulsun ve kazsın daha sonrasında ise lonca demırcısınde bunları ısleyerek oyunda satısı olabılecek bir nesne halıne getırsın. Bu durum birden fazla anlamda amaca hizmet eder. Misal lonca arazilerinin kurulmasına, oyunda çok da fazla işlevi olmayan +0 +1 +2 +3 taşların oyuna kazandırılması ve hatta işlenmıs olan bu cevherlerın de oyun piyasasında satısı ya da Madencılık pasıf skılını gelıstırmeye amaçlamak gibi... Burda bir dıger onerım ıse, lonca arazilerinden bahsettık. Lonca arazilerinde normalde 1 tane lonca binası, 1 tane cevher işleyicisi ve 1 tane de lonca demırıcısı var. Oyunda demirciyi kullanan zannedersem pek oyuncu yok. Burda lonca arazisi kurarken lonca demırcısının yerine 1 tane daha cevher ısleyıcısı koymak daha güzel durur(lonca demırcsıı yerine). Son olarak daha onceden cevher elde eden kısılerle sonradan bu durumun var olması durumunda ortada adaletsızlık olmaması anlamında gereklı onlemın alınması gerekır.
27- Sunucuda "Patron dedektoru" adında bir nesne var. Bu itemi oyunda kullanmanın neredeyse hiçbir gerekçesi yok. Nedeni ise çogu bossların yerleri sabit ( Alev Kral, Dokuz Kuyruk vs.) sabit olmayanlar için de (çöl kaplumbagası gibi) kullanmaya deger mı orası da dusundurucu. Burda 2 farklı önerim var. Birincisi bossların yerleri sabit olmasın. Boss arayan oyuncuları gormek güzel olur(eskı gunlerdekı gibi). Diger bir husus da oyuna farklılık kazandırması için boss olmayan bir mapta (yılan vadisi gibi) günün belirli saatinde yada saatlerinde özel bir boss oyuna eklenerek patron dedektorunun kullanılması anlamında bir yol izlenebilir.
28- Daha önceden de ifade ettim oyunda 2 farklı efsun getirme mekanızması var. Ya kadim kullanırsınız, ya da normal efsunla efsun botundan efsun getirmeye calısırsınız. Kadim efsun sistemi ile alakalı eklemek ıstedıgım pek bir sey yok ve ilgili maddede bunları özetledim. Normal efsun için birkac ekleme yapmak ıstıyorum. Normal efsun da gelen efsun oranlarının bazıları kırpılabılır. Zaten ilgisi olmayan bircok efsun bir bütün olarak gelıyor dahası gelen efsunlarda da ciddi kırıklar var. Bu durumun var olması normal efsun nesnesini ortalama- beceri aratmaktan ileriye tasımaz. Son olaraktan daha önceden de belirttim Erebordaki kadar çok fazla efsunu kısa sürede kasma durumu yok ve haftalarca efsuna bırakmak için bu kadar efsunu bir anda elde etme durumu yok. Burada efsun oranları ,sandıklardan çıkan efsun mıktarı üzerinden bir düzenleme yapılması gerek.
-
24- Md.9' da ızgara geçişlerinde hata oldugunu sizlere videoda gostermıstım. Bu durumun dışında hatalı geçişlerden elde edilen "ızgara sevimli balık" normalde üzerinde tecrube toplamayı % 10 arttırır yazmasına ragmen herhangı bir işlevsellıgı yok. Yanı tıkladıgınızda bir tepki vermıyor. Kısaca tıklanmıyor. Izgara balıklar eskı yapıda sunucularda önemlidir ve gerek ızgara geçişleri olsun gerekse de çesıtlılık anlamında düzenlenmelidir.
-
22- Efes sunucusunda bazı bossların cesaret pelerinine tepki vermemesi durumu söz konusu. Örnek vermek gerekirse Sarı kaplan ve Dokuz kuyruk bu anlamda gözlemledıgım bosslardan. Bu konuyu bu başlıkta açmamdaki maksat ise tam olarak şu: Sarı kaplan bossu bazen oyuncunun erişemeyecegı yerlere girmekte ve haliyle bossa da müdehale etme imkanı uzak oluyor. Burada bu bossların cesaret pelerınıne tepkı gostermesı bu sorunu çözer. Bir diger fark ettıgım mesele ise, normal sartlarda bu tur bosslar oyuncuya skıl kullanması gerek, yani bir vurus gostermesı gerekıyor fakat ne Sarı Kaplan olsun ne de Dokuz Kuyruk olsun bu durumda bir tepkı vermıyor. Burada bossların saldırı durumlarını incelemek güzel olur. Bu baslıgın madde 4'üne de ayrıca atıfta bulunmak ıstıyorum. Benzer durum surgun magarasındakı ejderde de oluyor (skıl sorunu).
23- Oyunda ışınlanma yüzüğü oldugu için oyunda "ışınlayıcıyı" kullanma durumu neredeyse hiç yok. Burada benım fark ettıgım ışınlayıcıya tıkladıgınızda oyunda olmayan mapların var oldugunu gosterıyor ve siz oraya gitmek ıstedıgınızde ise herhangi ışınlanma söz konusu olmuyor(Işınlayıcı-Deayemi Şehri). Bunun yanında Ejderha tanrı tılsımı kullan dıye bir seçenek de gelıyor ve siz sectıgınızde alakasız bir yere ışınlanma durumu soz konusu. Tekrardan yazıyorum ışınlayıcıyı oyunda kullanan zaten yok bunun farkındayız; lakin olması gereken tarzda bunu görmek daha güzel olur. 1. köy de bulunan ışınlayıcıların yanında 2. koyde çöle ve doyum mapına ısınlayan ışınyacılarda da durum kısmen aynı. Hülasa tüm maplardakilerin bu anlamda incelenmesi ve düzeltilmesi güzel olur.
-
18- Efes sunucusunda event saatleri ile alakalı gecikmeler mevcut. Gecikmelerden kastım: Vaktinde başlayıp, vaktinde bitmemesi. Zaman zaman sunucuya bakım yapılıyor. Yapılan bazı bakımlar neticesinde eventlerin başlama-bitme süreleri ile alakalı sorunlar çıkabılıyor fixlenmesi güzel olur. Bunun yanında aynı konunun "öneriler" md 3' te bahsı geçen eventler ile alakalı önerilere tekrardan atıfta bulunmak istiyorum. Bazı eventler takvimde olmasına ragmen hic baslamıyor misal altıgen sandıgı gibi.
19- Bu tür sunucuların bir çogunda metın tasların ılgılı maplarda cesıtlı yerlerde sıkıstıgı gozukmektedır. Hesabın bu tür alanlara girme durumu olmadıgından metin tasına mudehale de soz konusu olmuyor. Efes sunucusunda bu sorun büyük oranda saglanmıs fakat bazı maplarda gene bu durum az da olsa gorulmektedır. Mısal vadi.
20- Sunucuda sadece hırsız eldiveninin 30dk çeşidi çıkmaktadır. Bunun yanında 30dk süresi yazsa da süresi 1 saattir. Aynı konunun "öneriler" kısmındaki md 16 da yazdıgım yazımı tekrar gündeme getirmek ıstıyorum. Sunucudaki eldiven cesıtlılıgı stabil hale gelip, Erebordaki hırsız eldiveni düzenini Efeste de görmek daha güzel olur. Bu konuda 30 dakikalık eldivenlerdeki istif sorununu da tekrardan yazmak ıstıyorum.
21- Ayışıgı sandıgı açılırken bazı itemlerin birlesmesı konusunda hata var. Olayı şöyle özetleyım: Misal envanterin farklı yerınde sogutma ıksırı var ve siz ayısıgı acarak tekrar sogutma ıksırı elde ettınız. Çıkan sogutma ıksırı ılk bos olan envanterde 2 adet olarak cıkıyor dahası tekrardan sogutma ıkısırı cıkardıgınızda envanterde tekrardan 2 li olarak cıkıyor. Birden fazla çıkan sogutma ıksırlerını manuel olarak bir araya getırıyorsunuz; fakat sandık acarken bu daha onceden cıkan sogutma ıksırının uzerınde toplanmıyor ve ayrı ayrı 2 lı olarak envaterde cıkıyor. Aynı durum tas sanatı kıtabı ıcın de geçerlı. M2videos acık olmadıgı ıcın durumu kayıt altına almadım. Öneri baslıgı altında yazdıgım istiflenmesi elzem olan ıtemlerı de ayrıca birkez daha vurgulamak ıstıyorum.
-
vs atmak vs senın yapabılcegın bir sey degıl. Sen git yenı basyalayan oyunculardan birseyler koparmaya calıs ya da ne bileyim bossu sırf kendın kesmek için millet salça felan ol... Senin yapabileceklerin bu kadar...
-
Öncelikle merhabalar. 1 e 1 vs atmak isteyen LANCER adlı şahsın hazin sonu. Video aşagıdadır. Keyifli seyifler....
Maden ağlayacaktın, niye vs davet edıyorsun adama? Madem vs atıyorsun, niye 10 turluk bir vs de 2. turda kaçtın?
-
25- 60 level Lanet Metni sadece şeytan kulesi çıkarken karsımıza cıkıyor. Bunun dısında herhangi bir mapta bunu gormek mumkun degıl. Bu anlamda bu metni Hwang Tapınagının muhtelıf yerlerine koymak, sunucuya farklılık kazandırır. Bu zamana kadar pek de gormeye alısık olunmayan bir durum oldugu ıcın hem metin tası cesıtlılıgı saglar hem de farklı farm mapına kapı açar.
-
17- Md. 7 bosslardan elde edilen sandıkların içerigi ıle alakalı bir hatayı paylasmıstık. Aynı durum Altın Define Sandıgında da (içerık olarak) mevcut. Hatanın mantıgı aynı oldugu ıcın ekstredan bir video hazırlamak istemedım.